Er is maar één aarde, dus we moeten zo veel mogelijk hergebruiken.

5 juni: Wereldmilieudag 2022

Het is 50 jaar geleden dat de eerste internationale VN-bijeenkomst over het milieu, in 1972, in Stockholm plaatsvond en de Algemene Vergadering van de VN 5 juni uitriep tot Wereldmilieudag.

Dit leidde tot de oprichting van het VN-milieuprogramma en van milieuministeries over de hele wereld. Het 50-jarig jubileum, in 2022, zal door Zweden worden georganiseerd. 

Wereldmilieudag 2022 herinnert ons eraan dat "er in het heelal miljarden melkwegstelsels zijn. In ons melkwegstelsel bevinden zich miljarden planeten, maar er is maar één aarde". 

Laten we er goed voor zorgen. 

De mensheid heeft te maken met het verlies van leefomgeving, wijdverspreide vervuiling en problemen met afvalbeheer - afval dat te vaak in onze natuur en oceanen terechtkomt. Daarom werken wij bij Jensen volgens het motto: "er is maar één aarde, dus we moeten zo veel mogelijk hergebruiken". 

Jensen. Vriendelijk voor de natuur. Én voor jou.

Sinds onze start in 1947 is de opvatting over wat een bed is erg veranderd, zowel op het gebied van innovatie en slaapcomfort als wat betreft de zorg voor het milieu. Het voelt beter om in een bed te liggen dat vrij is van schadelijke chemicaliën, met natuurlijk textiel en milieu-gecertificeerde materialen.

Alle bedden van Jensen zijn voorzien van het Swan-label. Dit is een van 's werelds meest veeleisende certificatieprogramma's, dat voor Jensen betekent dat de hele levenscyclus van de bedden aan de hoogste verwachtingen moet voldoen wat betreft productie, leveranciers, kwaliteit en recycling. Zo worden de bedden getest door AEH - een onafhankelijk testinstituut en het hout dat we voor onze bed-frames gebruiken is gecertificeerd door de Forest Stewardship Council (FSC), wat een duurzame herkomst en verwerking garandeert. 

Gerecycled en lokaal.

Jensen hanteert een circulair ontwerp. Je vraagt je waarschijnlijk af wat dat betekent. Nou, het betekent dat we bedden produceren die zo lang mogelijk meegaan, terwijl we tegelijkertijd de voetafdruk van elk bed op ons milieu verkleinen. We vervaardigen onze producten in Noorwegen, namelijk in het kleine stadje Svelvik, waar Jensen 75 jaar geleden zijn avontuur begon. 

Een steeds groter deel van een Jensen bed kan worden vervangen en steeds meer materialen worden gerecycled. Het textiel dat we gebruiken is Green Care en Easy Care, wat betekent dat het wordt geproduceerd met 75% minder CO2-uitstoot dan bijvoorbeeld onbewerkt polyester en het textiel voldoet aan de strenge eisen van het Swan Label.

Door onze samenwerking met Norsk Gjenvinning en Grønt Punkt hebben wij ons productieafval met 18% verminderd en is ons gebruik van plastic vorig jaar met 16 ton gedaald.

Jensen streeft ernaar om de beste te zijn op het gebied van milieu, maar ook op het gebied van slaapcomfort. Wat belangrijk is voor onze planeet, is prima te combineren met wat belangrijk is voor onze gezondheid, namelijk: een goede nachtrust.

Wist je dat

  • we tegenwoordig natuurlijke hulpbronnen gebruiken alsof de aarde 1,6 keer zo groot was?

  • de achteruitgang van ecosystemen de levenskwaliteit aantast van meer dan 3 miljard mensen, ofwel 40% van de wereldbevolking?

  • 9 van de 10 mensen vervuilde lucht inademen, wat leidt tot ongeveer 7 miljoen vroegtijdige sterfgevallen per jaar, waarvan 600.000 kinderen?

  • het plastic afval in onze oceanen van 9 - 14 miljoen ton in 2016, zal verdrievoudigen tot 23 - 37 miljoen ton in 2040?

Meer informatie over Wereldmilieudag vind je hier: https://www.worldenvironmentday.global/

Passie voor vakmanschap

Passie voor vakmanschap

Deskundigheid op het gebied van slaap.

Deskundigheid op het gebied van slaap.