Droomhuis op Sicilië - Palazzo Cirillo

In 2017 kochten Marie Olsson Nylander en haar man Palazzo Cirillo, een 300 jaar oud palazzo op Sicilië. Een enorm renovatieproject, waar we allemaal getuige van kunnen zijn via de zeer populaire tv-serie die door SVT - de Zweedse Nationale Omroep - wordt geproduceerd.

- Hoe belangrijk is de slaapkamer in een huis?

Ik hou van uitslapen en kan heerlijk ontspannen in mijn slaapkamer, wanneer ik een moment van rust nodig heb. De slaapkamer is echt een van de belangrijkste vertrekken in een huis. Die hoeft niet groot te zijn, maar wel donker en rustig op het moment dat je gaat slapen.

Wat maakt een slaapkamer aangenaam? Kleuren, licht, meubilair, bed?

Het bed is essentieel. Ikzelf heb een Jensen-bed en vind het heerlijk om er elke avond weer in te kruipen. Het bed moet gewoon comfortabel zijn.

Beddengoed en bedtextiel zijn erg belangrijk voor mij. Mooi beddengoed, kussens en een sprei creëren de juiste sfeer. Je hebt een praktische en leuke leeslamp nodig voor als je in bed wilt lezen, iets wat ik zelf nooit doe. Een mooie plafondlamp of hanglamp met zacht licht dat bijdraagt aan een rustige sfeer, kan je helpen tot rust te komen. Een opgeruimde slaapkamer draagt bij aan een gevoel van kalmte dat je nodig hebt voor een goede nachtrust.

Jij en je gezin zitten midden in een gigantisch renovatieproject waar wij getuige van mogen zijn in de tv-serie "Droomhuis op Sicilië". Kun je daar iets over vertellen?

Ik hou van Sicilië, omdat het nog een ongerepte parel is. Het is nog niet overspoeld door massatoerisme of op een andere manier bedorven. Alles hier is authentiek en echt.

Dat zie je ook terug in het huis dat we hebben gekocht en nu aan het renoveren zijn. We proberen er iets van te maken dat nog eeuwen lang zal blijven bestaan, waarbij we de honderden jaren geschiedenis en de sfeer die bij dit prachtige palazzo hoort, willen bewaren. Onlangs hebben we een werkelijk prachtige tuin aangelegd. Je kunt het hele proces volgen in het tweede seizoen van de tv-serie. Het was een uitgebreid project, maar we hebben er erg van genoten. Het is een unieke tuin en dat een zo'n huis überhaupt een tuin heeft, komt bijna niet voor!

Hoe belangrijk was het om voldoende slaap en rust te krijgen tijdens zo'n groot project?

Ik ben s' avonds meestal zo moe, dat ik snel mijn bed in duik! Door al die zware lichamelijke arbeid slaap ik goed. Als ik niet zoveel te doen heb, word ik wat gespannen en rusteloos, waardoor ik slecht slaap. Maar het helpt wel om een bed van topkwaliteit te hebben waar ik elke avond met plezier in stap. Het beste ligcomfort dat je kunt krijgen, telt ook zeker mee.

 Residence magazine

 

 

Passie voor vakmanschap

Passie voor vakmanschap

Deskundigheid op het gebied van slaap.

Deskundigheid op het gebied van slaap.