Slimme compact-living-tips voor kleine slaapkamers

Het hebben van weinig ruimte hoeft niet langer te betekenen dat je afstand moet doen van je lievelingsspullen. Het concept van “compact living” levert slimme oplossingen, leuke details en een gegarandeerd persoonlijk resultaat. Maak van je slaapkamer een plek waar het net zo fijn is om te slapen als om wakker te worden.

Het “compact living”-concept schijnt uit Japan te komen, waar de mensen al sinds de dertiende eeuw efficiënt met hun piepkleine woningen omgaan. Toen de Japanse jeugd in de jaren negentig van de vorige eeuw geen geld had voor de stijgende vierkantemeterprijzen in de grote steden, werd het begrip nieuw leven ingeblazen en werd het al gauw trendy. De jongeren verhuisden naar de voorsteden en bouwden huizen op stukjes grond die niet groter waren dan een parkeervak. Zo letterlijk hoeven we het begrip vandaag de dag niet te nemen, maar we kunnen er soms wel inspiratie in opdoen voor nieuwe ideeën die we thuis nodig hebben – niet in de laatste plaats in de slaapkamer.

Hoofdrol voor het bed

In de rustkamer van het huis moet de hoofdrol altijd voor het bed zijn. Na een lange dag is het van onschatbare waarde als je in maximaal ligcomfort kunt wegzinken in ademend materiaal van de hoogste kwaliteit. Bergruimte, een plek om te zitten en een gezellige sfeer zijn ook belangrijke factoren om het in een kamer naar je zin te hebben. We geven hier een paar tips om aan te denken voordat je je in de jungle van de slaapkamermeubels stort.

Plafondhoogte bepalend

Bekijk de mogelijkheden van de kamer: als er minder ruimte is, is het verstandig om verschillende bedmaten tegen elkaar af te wegen. Als je kiest voor een bed van 160 cm, heb je meer ruimte voor andere dingen. Als de kamer een schuin dak heeft, zijn er verschillende hoofdeinden om uit te kiezen. Met het “Landscape”-hoofdeinde van Jensen creëer je een gezellige sfeer ondanks een laag plafond. Als de plafondhoogte normaal is, kun je kiezen uit verschillende poothoogtes en proberen bergruimte te maken onder het bed.

Creatieve bergruimte die geen extra plaats vraagt

Bergruimte heb je nooit genoeg, en waarom zou je die niet combineren met een zitplaats in je slaapkamer? Bij de bedbank van Jensen hoef je alleen maar de klep op te tillen om er je verzameling hoge hakken of je lievelingsjeans in op te bergen. Maak van deze bank een mooi verlengstuk van je bed door op allebei dezelfde stof te nemen.

De slaapkamer is tegenwoordig zoveel meer dan alleen maar de plek waar je slaapt: het is een onderdeel van je leefstijl. Dus creëer een mooie omgeving, waarin je je dag begint en eindigt.

Passie voor vakmanschap

Passie voor vakmanschap

Deskundigheid op het gebied van slaap.

Deskundigheid op het gebied van slaap.