Maak uw slaapkamer gezelliger met de juiste accessoires.

Het is altijd de moeite waard om te streven naar een gezelligere slaapkamer omdat dit het slapen vergemakkelijkt. Bovendien mag uw slaapkamer best de mooiste kamer in uw huis zijn waar u rust vindt, energie opdoet en uw liefde koestert. Richt uw slaapkamer luxueus en extravagant in, of ga juist voor eenvoud en elegantie. Welke stijl u ook kiest, het is altijd verstandig te beginnen met het kiezen van de juiste accessoires bij uw bed.

Goed slapen is een eerste vereiste voor een goede gezondheid en een goed humeur. Daarom moet de slaapkamer de rustigste plaats in huis zijn waar u zich al snel in harmonie voelt en zich kunt ontspannen. Die harmonie is al te vinden als u de slaapkamer een vleugje luxe geeft, waarbij het bed een extra goed ligcomfort biedt en de inrichting zorgvuldig is uitgekozen.

Laat u inspireren door interieurtips van anderen.

Wat het beste bij uw bed en persoonlijkheid past, is natuurlijk een kwestie van smaak. En voordat u veranderingen aanbrengt, is het wellicht een goed idee om inspiratie te putten uit tijdschriften, internet of tips van vrienden en collega's. Leg inspirerende foto's op een tafel en probeer een bepaalde stijl te vinden als uitgangspunt. Uiteraard zijn er oneindig veel interieurstijlen waaruit u kunt kiezen. Een goede tip is echter te beginnen met het bed dat u al hebt of zou willen hebben en daar vervolgens bijpassende accessoires bij te zoeken.

Accessoires die het verschil maken

Kies een nachtkastje dat u een persoonlijk tintje kunt geven door een klein stilleven te maken van dingen die u op dit moment mooi vindt - een bepaald boek misschien of een stapel interessante tijdschriften en een glas water. In het Jensen-concept Nordic Line krijgt u de keuze bedden te combineren met speciaal gekozen accessoires die perfect op deze bedden zijn afgestemd. Nieuwe bijbehorende nachtkastjes bijvoorbeeld, die de uitstraling van het bed op fraaie wijze versterken. Deze nachtkastjes bestaan uit een onderstel van zwart, gepoedercoat staal dat aan het bedframe wordt bevestigd en dat de indruk wekt dat het nachtkastje zweeft.

Andere accessoires die een groot verschil maken, zijn schitterende hoofdborden met geweldige dessins en ontwerpen. In Nordic Line vindt u exclusieve, gestoffeerde hoofdborden in verschillende afmetingen, die lijken te zweven. Als u een stoffen hoofdbord kiest, is het bijna altijd het mooiste om daar dezelfde stof als op het bed voor te nemen.

Kies de juiste bedpoten en leeslamp.

Zelfs het kiezen van de bedpoten is belangrijk om de slaapkamer een ander aanzien te geven. In de regel hebt u keus uit veel verschillende stijlen: lang of kort, rond of vierkant, breed of smal, en uitgevoerd in zwart gepoedercoat staal of whitewash eiken. Om het geheel af te maken neemt u minstens één fraaie, praktische leeslamp bij uw bed. Het is handig als de lamp flexibel is, zodat u kunt kiezen waar u licht wilt. Om de bundel gemakkelijker te richten, zou u een lamp kunnen nemen met twee beweeglijke scharnieren.

Less is more

Versterk tot slot het slaapkamergevoel met stijlvolle kussens, bedlinnen en dekens. Pas de kleuren en dessins gerust aan het seizoen aan. Vergeet echter niet dat de slaapkamer in de eerste plaats rustgevend moet zijn. Te veel ornamenten en indrukken kunnen energie opslorpen en een gevoel van stress geven. Probeer stapels kleren en tijdschriften zo veel mogelijk te vermijden. Bedenk “less is more” en richt uw slaapkamer in met kleuren, verlichting en accessoires waar u zich het beste bij thuisvoelt - zodat u elke nacht goed tot rust komt. Dan ervaart u 's morgens ook dat gevoel van uitgerust wakker worden terwijl het zonlicht uw prachtige slaapkamer binnenstroomt.

Passie voor vakmanschap

Passie voor vakmanschap

Deskundigheid op het gebied van slaap.

Deskundigheid op het gebied van slaap.