Slimme slaapkamer- en slaapoplossingen voor alleenwonenden

Naarmate de wereld verandert, verandert ook onze kijk op hoe we willen leven. Het aantal alleenstaanden neemt toe - vooral in stedelijke gebieden - nu steeds meer mensen de voorkeur geven aan een individuele levensstijl. Dezelfde trend zien we in Scandinavië, waar een groeiend aantal mensen het zich kan veroorloven alleen te wonen. Vaak worden voor deze stijgende tendens twee redenen aangevoerd: volgens sommigen werkt hun relatie het best als ze apart van hun partner wonen, terwijl anderen zich richten op zelfontplooiing en vinden dat een leven met een mogelijke partner maar even moet wachten.

De voordelen van alleen wonen zijn talrijk: meer tijd voor jezelf, geen compromissen hoeven te sluiten en je woonruimte precies naar je eigen wensen en stijl kunnen inrichten. Tegelijkertijd is een keerzijde van een eenpersoonshuishouden dat je met minder ruimte genoegen moet nemen en creatiever moet zijn bij het inrichten en aankleden van je huis. 

Betere kwaliteit van leven in de slaapkamer - ongeacht de grootte

Een slimme inrichting begint met de slaapkamer. Daar krijg je de benodigde slaap en leg je de basis voor een fijne dag. We brengen gemiddeld immers 2.745 uur per jaar in bed door, dus maak er het beste van!

Vaak zijn slaapkamers in eenpersoonshuishoudens kleiner en beperken ze de keuzemogelijkheden voor de inrichting. Dit hoeft echter geen nadeel te zijn. De meeste slaapkamers zijn al met een paar eenvoudige middelen een stuk gezelliger en persoonlijker te maken.

De juiste keuze van het bed is ongetwijfeld de eerste prioriteit. Jensen heeft een grote collectie comfortabele eenpersoonsbedden die weinig ruimte innemen zonder daarbij concessies te doen aan kwaliteit. U kunt ook een functioneel hoofdbord toevoegen waarmee u uw zithouding verbetert wanneer u bijvoorbeeld in bed wilt zitten lezen of naar uw favoriete serie wilt kijken. 

Na het kiezen van het juiste bed voor uw fysieke ruimte en individuele slaapwensen, kunt u uw persoonlijke slaapoplossing uitbreiden met bijpassende nachtkastjes en flexibele verlichting. Jensen heeft een ruime keuze aan accessoires om een slaapkamer net dat “beetje extra” te geven.

Een laatste tip: neem de tijd om u te concentreren op een zo groot mogelijk slaapcomfort. U richt uw slaapruimte tenslotte voor uzelf in! Als u eenmaal de beste combinatie van comfort en design hebt gevonden, zult u 's nachts ook extra goed slapen.


Passie voor vakmanschap

Passie voor vakmanschap

Deskundigheid op het gebied van slaap.

Deskundigheid op het gebied van slaap.