Het bed dat de harten van gezinnen heeft gestolen

Jensen viert het jubileum van zijn meestverkochte Ambassador-bed, dat in 1996 het levenslicht zag en tot een groot succes werd. Sindsdien is er bij Jensen veel veranderd, ook in de technische eigenschappen van het product, maar niet in de positie van de Ambassador als bestseller. De Ambassador geldt nu als grote publiekslieveling en is bij veel gezinnen in huis te vinden.

De productontwikkelaar achter de visie op de Ambassador was ook de persoon achter het visuele design met gestreepte stoffen dat tegenwoordig synoniem staat voor Jensen. De Ambassador groeide daardoor ook uit tot verreweg het meestverkochte product van Jensen. Welverdiend, gezien alle energie die in de ontwikkeling was gestopt.

Drie uitgangspunten vormden het recept voor het succes van de Ambassador

Bij de ontwikkeling van de Ambassador golden drie uitgangspunten. Het eerste was een gedistingeerd uiterlijk, het tweede was een zachter comfort dan in die tijd gebruikelijk was, en het derde was de wens om meer te maken dan alleen maar een matras.

Het hele productontwikkelingsteam werkte hard om een product te maken dat uniek was op de markt, maar toch nog een aanvaardbare prijs had. Op basis van de uitgangspunten werden strepen, lelies en een nieuwe naaitechniek gelanceerd. Hierdoor kregen het matras én Jensen een meerwaarde.

Het revolutionaire zonesysteem werd in 1998 exclusief voor Jensen geïntroduceerd. Daardoor werd het mogelijk het bed op maat aan het lichaam aan te passen en kreeg het begrip ‘slaapcomfort’ een nieuwe dimensie.

Extra populair in Denemarken

Toen het bed voor het eerst in Kopenhagen werd gelanceerd, werd het een groot succes. In de winkels nam de vraag naar Jensen toe. In september 1996 behaalde men een verkooprecord van 20 miljoen stuks. Het bed is verkrijgbaar in alle landen waar Jensen gevestigd is en er is nog altijd veel vraag naar. Met 25 jaar ervaring wint de Ambassador nog altijd op steeds meer markten terrein en consumentenvertrouwen.

Het bed is uitgegroeid tot een ware ambassadeur voor Jensen - en voor goede slaap in het algemeen, natuurlijk.

Passie voor vakmanschap

Passie voor vakmanschap

Deskundigheid op het gebied van slaap.

Deskundigheid op het gebied van slaap.