70 jaar optimaal ligcomfort

In 1947 begon Jensen aan ons succesverhaal, dat nu al zeventig jaar duurt. Vanaf het allereerste begin werd onze beddenproductie gekenmerkt door oog voor innovatie en toekomstgerichtheid. Dat heeft geresulteerd in nationale en internationale groei.

De grootvader van Jan Trygve Jensen, de huidige directeur, begon het familiebedrijf Jensen, en sindsdien is optimaal ligcomfort naar Scandinavisch ontwerp steeds het recept van ons succes geweest. Het ging ons er altijd om de beste voorwaarden voor het lichaam te scheppen om te herstellen en uitgerust aan de nieuwe dag te beginnen. Daarom is Jensen altijd nieuwe producten blijven ontwikkelen die optimaal ligcomfort bieden, en dat heeft grote belangstelling voor onze bedden gewekt, zowel nationaal als internationaal.

Waterbed gaf inzicht in ligcomfort

Onze oorspronkelijke matrassen waren gevuld met paardenhaar en lappen, want in de jaren na de oorlog was het moeilijk om aan grondstoffen te komen. In de loop der jaren heeft het matras een aantal grote moderniseringen ondergaan. Het waterbed van de jaren tachtig werd een revolutionaire katalysator voor de verdere ontwikkeling van het ligcomfort, omdat het in staat was om zich aan te passen aan het lichaam. Deze technologie leverde op haar beurt een aantal ideeën op voor nieuwe Jensen-innovaties, waaronder het Jensen® Original Zonesysteem.

Productie in Noorwegen, 70 jaar oud handwerk

Tegenwoordig worden onze matrassen geconstrueerd met geavanceerde zone- en veersystemen. Met zijn ervaring van zeventig jaar handwerk loopt Jensen ver voor als het gaat om de ontwikkeling van nieuwe producten en functies. Ondanks de sterke groei houdt Jensen met trots vast aan zijn wortels en produceert het zijn bedden nog altijd in Svelvik in de Noorse provincie Vestfold. Dat kan omdat we een productievorm hebben ontwikkeld, waarin automatisering en handwerk goed worden gecombineerd, terwijl we ook heel tevreden zijn over onze flexibele logistiek.

Gevestigd in 17 Europese landen

Onze fabriek in Svelvik levert bedden aan 17 landen in Europa, dankzij een partnerschap met grote meubelwinkels en -ketens in al die landen. Onze partners staan voor hoge kwaliteit en hebben dezelfde passie voor en kennis van ligcomfort als wij.

Korte feiten:

• Bij de fabriek in Svelvik werken 130 mensen
• Gevestigd in 17 landen in Europa
• Twee keer winnaar van de Noorse design-onderscheiding Merket for god design

Meer nieuws

arne-jensen-vital-1200x800-web

76 jaar traditie en innovatie

Wij vinden dat u nooit moet worden tegengehouden omdat u moe bent. Deze ambitie is al sinds de start in 1947 de drijfveer achter ons werk. Vandaag is het 76...
Lees meer
jensen-news-imm2019-2

Welcome home to us in Cologne.

IT’S NOT JUST SLEEP, IT’S JENSEN SLEEP. Sleeping in a Jensen bed is very special. That’s why our beds are tailored to suit you by a team of dedicated experts....
Lees meer