purple_meadows_web-2

TRENDS IN KLEUREN EN MATERIALEN IN 2017: DICHT BIJ DE NATUUR

Maatschappelijke ontwikkelingen zijn doorgaans ook van invloed op stromingen in mode en meubelinrichting, en de trends voor herfst en winter van 2017 zijn daarop geen uitzondering. In een dagelijks leven dat steeds ongeduldiger en veeleisender wordt, ontstaat steeds meer behoefte aan rust, aan momenten om zich aan alle digitale indrukken te onttrekken. De vraag naar producten, kleuren en vormen die ons rust geven en die onze kwaliteit van leven verbeteren, neemt daarom toe.

Nieuwe luxe, die een natuurlijk gevoel geeft

In 2017 zal het waarschijnlijk nog gebruikelijker worden om bewust te shoppen, en dan verschuift de aandacht naar traditionele, eerlijke producten - maar dan wel met een nieuwe, luxe inslag. De trend die is voortgekomen uit de ontmoeting van stad en natuur - vaak ‘slow living’ genoemd - zet door, en richt zich nu op zintuigen, lichaam en ziel: we genieten van het heden en zorgen voor een duurzaam evenwicht tussen gezondheid en luxe. In deze ontwikkeling is goede slaap van doorslaggevend belang. Deze groene, humane trend haalt zijn kleuren en vormen niet alleen uit het bos, maar ook uit de ruimte en zelfs uit bijzondere natuurverschijnselen, zoals bijv. het noorderlicht. Natuurlijke materialen zoals wol spelen een belangrijke rol. Het wordt ook steeds gebruikelijker om op het werk dezelfde kleren te dragen als thuis, en de sleutelwoorden daarbij zijn ‘functioneel’ en ‘praktisch’!

Van strak naar ruimhartig onconventioneel

Volgend jaar laten we wit en strak achter ons, en gaan we in de richting van een ruimhartiger onconventionele look, geïnspireerd door o.m. India en Marokko. De gebruikte stoffen moeten nu zacht zijn en voorzien van fraaie details, zoals plooien en visgraten, in combinatie met materialen van wol, fleece, vilt, tweed, jersey, jacquard, geverfd denim en velours. En ze moeten natuurlijk liefst ook 100% biologisch afbreekbaar zijn.

Paars: de dominante kleur van 2017

Terwijl de natuur de afgelopen jaren onze huizen en slaapkamers is binnengekomen met onbehandeld hout en aardse kleuren, hebben we ons langzaam maar zeker verwijderd van het klassieke Scandinavische wit. Waren grijs, blauw en vaal in 2016 nog leidend, nu is het de beurt aan paars om de dominante kleur van het seizoen te worden, maar dan wel in zachte tinten.

De paarstint die o.m. te vinden is op het Jensen Supreme Purple Meadows straalt rust uit en is om die reden een populaire kleur voor meditatie. Andere kleuren in opkomst zijn allerlei interessante varianten groen, warme nuances geel en oranje, en grijs in lichtere composities, die heel harmonisch samengaan met andere kleuren.

We zullen ons in 2017 dus omringd weten door zachte, aardse kleuren. Het blauw dat in 2016 zo dominant was, zit niet meer alleen op de troon. Eén ding is zeker: het is lange tijd niet zó leuk geweest om bedden, beddengoed, meubilair en slaapkamermuren met elkaar te matchen. En dat dankzij al die fascinerende keuzemogelijkheden die de kleuren van het komende jaar ons bieden!

 

MILIEUVRIENDELIJKE BEDDEN

MILIEUVRIENDELIJKE BEDDEN

expertise

expertise

PASSIE VOOR VAKMANSCHAP

PASSIE VOOR VAKMANSCHAP